Chodské bramborové knedle s rohlíky

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
112 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory, jemně je nastrouháme a dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky a promícháme s bramborami. Přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku a vymícháme polotuhé až tuhé těsto.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu 2-3 litru vody s lžičkou soli. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 6 cm. Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 15-20 minut.
  • 3
    Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je do mísy, omastíme rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.