Chodské bramborové knedle s rohlíky
35 min.
Ingredience
- 650gramůBrambory
- 5kusůRohlíky bílé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 6lžicMouka polohrubá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- Na uvaření knedlíků
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, jemně je nastrouháme a dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky a promícháme s bramborami. Přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku a vymícháme polotuhé až tuhé těsto.
- 2V hrnci přivedeme k varu 2-3 litru vody s lžičkou soli. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 6 cm. Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 15-20 minut.
- 3Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je do mísy, omastíme rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.