Chodské koblížky s malinami
55 min.
Ingredience
- Kvásek
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 30gramůDroždí
- Na ozdobení
- 170gramůMaliny
- 220gramůMarmeláda malinová
- 2,5decilitrySmetana zakysaná15%
- Na smažení
- Těsto
- 500gramůBrambory
- 7decilitrůVoda pitná
- 500gramůMouka polohrubá
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
20 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a uvaříme je doměkka, vaříme je 20 minut. Poté brambory slijeme, oloupeme a teplé nastrouháme do mísy. V misce si ve vlažném mléku s cukrem rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.
- 2K nastrouhaným bramborům přidáme polohrubou mouku, vzešlý kvásek, mléko, špetku soli, 2 vejce a vše promícháme. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a dobře ho uhněteme. Těsto musí být hladké a vláčné. Nesmí se lepit. Z těsta vyválíme placku silnou asi 2.5-3 cm a formičkou z něj vykrajujeme kolečka - koblížky o průměru asi 5 cm. Necháme je asi 10 minut vykynout.
- 3V pánvi si rozpálíme olej s máslem, na něm koblížky osmažíme z každé strany dozlatova. Jakmile je vyjmeme z omastku, odložíme je na papírový ubrousek okapat.
- 4Poté koblížky položíme na talíře, potřeme malinovou marmeládou, na každý poklademe lžičkou hustou zakysanou smetanu, ozdobíme čertvými malinami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.