Chodské kontrfále s kysaným zelím
100 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrambory
- 3decilitryVoda pitná
- 260gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5lžíceSůl
- K uvaření knedlíků
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 400gramůVepřové maso pečené
- 400gramůZelí kysané
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1500g brambor omyjeme a uvaříme ve slupce v 7 dl vody doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme.
- 2Zbylé syrové brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Poté z nich scedíme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k vařeným bramborům. Přidáme hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto.
- 3V hrnci si přivedeme k varu 3 litry vody s 0.5 lžicí soli. Z těsta si plnou lžicí odkrajujeme kousky těsta. Poté v dlaních, které jsme si namočili do studené vody, vytvarujeme kulaté knedlíky.
- 4Opatrně je vhazujeme do vroucí vody, průběžně promícháme a pomalu vaříme 25 - 30 minut podle velikosti. Uvařené kontrfále vybereme sítem, dáme na talíře, přidáme teplé pečené maso, polijeme výpekem z pečeného masa, jako přílohu doložíme kysané zelí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.