Chodské smažené vdolečky s marmeládou, tvarohem a šlehačkou
40 min.
Ingredience
- 0,6decilitrOlej stolní
- Kvásek
- 1decilitrMléko plnotučné
- 25gramůDroždí
- 3lžičkyCukr krupice
- Na ozdobení
- 200gramůTvaroh tvrdý
- 200gramůMarmeláda meruňková
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCukr skořicový
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMouka polohrubá
- 1decilitrMléko plnotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceCukr krupice
- 2špetkySůl
- 1lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
27 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnečku si do 1 dl vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku, uděláme důlek, do kterého nalijeme vykynutý kvásek, přidáme mléko, 3 žloutky, vlažné rozpuštěné máslo, cukr, 2 špetky soli a citronovou kůru. Těsto důkladně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1 hodinu.
- 2Vykynuté těsto dáme na pomoučený plát. Zlehka z něj vyválíme plát asi 2-3 cm silný. Formičkou o průměru přibližně 8 cm vykrojíme vdolečky a necháme je ještě 10-15 minut kynout.
- 3V pánvi si rozpálíme olej a vdolečky zvolna smažíme z každé strany dozlatova. Usmažené vdolečky necháme na papírové utěrce okapat z přebytečného oleje. Ze smetany si vyšleháme tuhou šlehačku. Vdolečky před podáváním potřeme meruňkovou marmeládou, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, zdobíme šlehačkou, kterou posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.