Chodský bažant obalený slaninou
120 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůAnglická slanina
- 4decilitryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 2lžíceMed včelí
- 4lžíceDžem brusinkový
- 400gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
51 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
746 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaného bažanta necháme několik dní v chladu uležet. Po 2-3 dnech bažanta nasucho oškubeme, opálíme chmýří, očistíme a důkladně omyjeme. Odřízneme hlavu, bažanta osolíme zevnitř i z venku, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme ho do dlouhých plátků slanin, které zachytíme silnější nití.
- 2Bažanta dáme na pekáč, podlijeme horkou vodou, přiložíme bobkové listy a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Bažanta pečeme přibližně 80-90 minut, průběžně ho poléváme výpekem. Když je bažant téměř upečený, odstraníme z něj nitě, slaninu, bažanta potřeme medem a dopečeme dozlatova.
- 3Upečeného bažanta rozporcujeme, dáme na talíře, ozdobíme opečenými plátky slaniny, kopečkem brusinkového džemu a servírujeme s dušenou rýží, kterou polijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.