Chodský hedvábný svítek
18 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- Na smažení
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
668 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpustíme máslo. Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Když je máslo vlahé, utřeme je se žloutkem do pěny. Přidáme k němu 3-4 lžíce smetany, hrubou mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř a vyšlehaný bílek. Směs dobře promícháme. Přidáme čerstvou, drobně pokrájenou petrželku kudrnku a znovu promícháme.
- 2V pánvi rozpálíme olej s máslem, nalijeme svítkové těsto, rozetřeme a usmažíme z každé strany dozlatova. Usmažený svítek vyjmeme z pánve, necháme vychladnout, poté nakrájíme na úzké proužky nebo kostičky a podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.