Chop Suey s hlívou ústřičnou
30 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
- 1špetkaZázvor mletý
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1kusMrkev kořen
- 200gramůHlíva ústřičná
- 5kusůCibulka jarní
- 2,5litryHovězí vývar základní
- 7lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
528 mg
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse je smícháme s trochou zázvoru, lžící sójové omáčky, lžičkou oleje a necháme alespoň 15 minut marinovat.
- 2Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omyté houby nakrájíme na malé plátky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 3V hrnci smícháme vývar, škrob a zbylou sójovou omáčku.
- 4Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a prudce na něm osmažíme nakrájené maso ze všech stran. Pak maso vyjmeme, přilijeme zbylý olej a na něm smažíme 2 minuty nakrájenou mrkev, cibuli a houby. Pak přilijeme vývar a zbytek sójové omáčky, promícháme, dáme zpět maso a 3 až 5 minut vaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a necháme krátce prohřát.
- 5Podáváme posypané nakrájenou zelenou natí jarních cibulek. Vhodnou přílohou jsou skleněné nudle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.