Chop Suey s hlívou ústřičnou

30 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
21 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
528 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse je smícháme s trochou zázvoru, lžící sójové omáčky, lžičkou oleje a necháme alespoň 15 minut marinovat.
  • 2
    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omyté houby nakrájíme na malé plátky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 3
    V hrnci smícháme vývar, škrob a zbylou sójovou omáčku.
  • 4
    Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a prudce na něm osmažíme nakrájené maso ze všech stran. Pak maso vyjmeme, přilijeme zbylý olej a na něm smažíme 2 minuty nakrájenou mrkev, cibuli a houby. Pak přilijeme vývar a zbytek sójové omáčky, promícháme, dáme zpět maso a 3 až 5 minut vaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a necháme krátce prohřát.
  • 5
    Podáváme posypané nakrájenou zelenou natí jarních cibulek. Vhodnou přílohou jsou skleněné nudle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.