Choron omáčka s chřestem
40 min.
Ingredience
- 250gramůChřest bílý
- 3lžíceOcet vinný
- 3lžíceVíno bílé
- 0,5kusŠalotka
- 1lžičkaEstragon
- 1lžičkaVoda pitná
- 1lžičkaPyré rajčatové
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2decilitryMáslo čerstvé
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
47 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme doměkka chřest.
- 2Připravíme omáčku smícháním octa, vína, pepře, nasekané šalotky a estragonu. Přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré, lžičku vody, žloutky a šleháme 2 minuty do pěny. Odstavíme a přiléváme rozpuštěné máslo za stálého šlehání. Osolíme a opepříme.
- 3Chřest přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.