Chow mein z darů moře

85 min.

Ingredience

    • 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
    • 85gramůSépie
    • 85gramůKrevety tygří - loupané
    • 4kusyHřebenatka
    • 1kusVaječný bílek slepičí
    • 250gramůNudle vaječné
    • 6lžicOlej rostlinný
    • 55gramůHrachové lusky
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaCukr třtinový
    • 1lžíceVíno rýžové čínské
    • 2kusyCibulka jarní
    • 1lžičkaOlej sezamový
    • 1lžíceHovězí vývar základní
    • 2lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné sépie rozřízneme a vnitřek rozdělíme vzájemně se protínajícími šikmými řezy. Každou sépii rozkrájíme na kousky velké jako poštovní známka a necháme je máčet v nádobce s vařící vodou tak dlouho, dokud se nesvinou do roliček. Poté vyndáme, opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
  • 2
    Krevety zbavíme ulit a vnitřností. Rozkrojíme každou na polovinu. Škeble očistíme, rozkrojíme na čtyři kousky a smícháme s krevetami, těstem z kukuřičného škrobu a bílkem.
  • 3
    Dle návodu uvaříme nudle. Hotové scedíme, opláchneme proudem studené vody a omastíme lžící rostlinného oleje.
  • 4
    Rozehřejeme si na pánvi 3 lžíce oleje. Sépie s hrachovými lusky a škeblovo-krevetovou směsí za stálého míchání smažíme dvě minuty, přidáme sůl, rýžové víno, cukr, polovinu sójové omáčky a jarní cibulku. Promícháme a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Pánev odstavíme a udržujeme v teple.
  • 5
    Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a vaříme za stálého míchání nudle se zbytkem sójové omáčky cca 3 minuty. Nudle vyndáme, nandáme na talíře, přelijeme zálivkou a pokapeme sezamovým olejem.
  • 6
    Můžeme podávat jak teplé, tak studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.