Chow mein z darů moře
85 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 85gramůSépie
- 85gramůKrevety tygří - loupané
- 4kusyHřebenatka
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 250gramůNudle vaječné
- 6lžicOlej rostlinný
- 55gramůHrachové lusky
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaOlej sezamový
- 1lžíceHovězí vývar základní
- 2lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné sépie rozřízneme a vnitřek rozdělíme vzájemně se protínajícími šikmými řezy. Každou sépii rozkrájíme na kousky velké jako poštovní známka a necháme je máčet v nádobce s vařící vodou tak dlouho, dokud se nesvinou do roliček. Poté vyndáme, opláchneme ve studené vodě a necháme okapat.
- 2Krevety zbavíme ulit a vnitřností. Rozkrojíme každou na polovinu. Škeble očistíme, rozkrojíme na čtyři kousky a smícháme s krevetami, těstem z kukuřičného škrobu a bílkem.
- 3Dle návodu uvaříme nudle. Hotové scedíme, opláchneme proudem studené vody a omastíme lžící rostlinného oleje.
- 4Rozehřejeme si na pánvi 3 lžíce oleje. Sépie s hrachovými lusky a škeblovo-krevetovou směsí za stálého míchání smažíme dvě minuty, přidáme sůl, rýžové víno, cukr, polovinu sójové omáčky a jarní cibulku. Promícháme a je-li třeba, přidáme trochu vývaru. Pánev odstavíme a udržujeme v teple.
- 5Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a vaříme za stálého míchání nudle se zbytkem sójové omáčky cca 3 minuty. Nudle vyndáme, nandáme na talíře, přelijeme zálivkou a pokapeme sezamovým olejem.
- 6Můžeme podávat jak teplé, tak studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.