Chřest osmažený s mušlemi

100 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
38 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
273 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a použijeme z nich jenom žloutky. Bílky dáme stranou. Ke žloutkům přidáme olej a rozmícháme na majonézu. Přidáme tři rozmačkané stroužky česneku, z nichž jsme připravovali česnekový olej. Ten je určený pro ty, kteří nemají rádi česnekové aroma. Připravuje se tak, že neoloupané stroužky česneku - v našem případě 8 stroužků - vložíme do olivového oleje, aby byly úplně ponořené a potom hodinu vaříme. Česnek i s olejem pak přelijeme do sklenice a skladujeme v lednici. Při výrobě oleje počítáme asi 2 stroužky česneku na osobu. Zbylý čtvrtý stroužek česneku bereme čerstvý a prolisujeme ho. Osolíme, opepříme a necháme, aby se vychladil.
  • 2
    Brambor uvaříme doměkka v osolené vodě, přidáme k němu mouku a sodovku. Vypracujeme z těchto ingrediencí těstíčko. Osušíme mušle. Očistíme chřest. Mušle i chřest obalíme nejprve ve vzniklém bramborovém těstíčku. Smažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Ke smaženému chřestu a mušlím podáváme vyrobenou česnekovou majonézu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.