Chřest po francouzsku
40 min.
Ingredience
- 2kusyChřest bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 5lžicMáslo čerstvé
- 0,5hrnekOlej olivový extra panenský
- 1kusBazalka
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
980 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
94 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme chřest, tuhé konce odřízneme a opláchneme.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme cukr a vložíme chřest, vaříme doměkka.
- 3Vodu slijeme. Připravíme si sýrovou zálivku - nastrouháme nivu, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku.
- 4Šleháme, až se vše spojí.
- 5Teplý chřest přendáme na talíř a zalijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.