Chřest po maďarsku
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kilogramChřest bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2lžíceStrouhanka
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat.
- 2Zapékací mísu silně vymažeme máslem. Strouhanku osmažíme na másle.
- 3Na dno mísy dáme polovinu smetany, lžíci osmažené strouhanky a okapaný chřest. Na chřest znovu dáme smetanu a strouhanku a povrch posypeme sladkou paprikou.
- 4Dáme do vyhřáté trouby zapéci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.