Chřest s dušenými žampiony
30 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 50mililitrůVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 500gramůChřest sterilovaný
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Prohřejeme konzervovaný chřest, zcedíme a přidáme máslo.
- 2Očištěný syrový chřest vaříme v malém množství osolené vody doměkka.
- 3Necháme okapat a podlijeme rozehřátým máslem a upravíme na mísu, aby střed byl volný. Necháme na teple.
- 4Na másle podusíme očištěné žampiony. Do šťávy z hub přidáme bílé víno, citrónovou šťávu, vývar se žloutky, petrželku, muškát a prohřejeme.
- 5Šťávou podlijeme žampiony a vložíme do středu mísy k chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.