Chřest s hořčicovo-jogurtovou omáčkou
19 min.
Ingredience
- 670gramůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 1kusCibule červená
- hořčicovo-jogurtová omáčka
- 60mililitrůOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceŘecký jogurt
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
670 mg
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Z chřestu odstraníme konce a dolní polovinu stonků oloupeme.
- 2Do velké pánve nalijeme vodu do výšky asi 1,5cm a přivedeme k varu. Vložíme chřest a pod pokličkou dusíme 3-4 minuty. Chřest scedíme, propláchneme studenou vodou, osušíme a uložíme do chladničky.
- 3Příprava omáčky: V misce rozšleháme olej s octem a hořčicí. Vmícháme jogurt a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Chřest upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme oloupanou, nasekanou cibulí. Zbylou omáčku podáváme zvlášť v mističce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.