Chřest s hořčicovo-jogurtovou omáčkou

19 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
670 mg
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z chřestu odstraníme konce a dolní polovinu stonků oloupeme.
  • 2
    Do velké pánve nalijeme vodu do výšky asi 1,5cm a přivedeme k varu. Vložíme chřest a pod pokličkou dusíme 3-4 minuty. Chřest scedíme, propláchneme studenou vodou, osušíme a uložíme do chladničky.
  • 3
    Příprava omáčky: V misce rozšleháme olej s octem a hořčicí. Vmícháme jogurt a omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Chřest upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme oloupanou, nasekanou cibulí. Zbylou omáčku podáváme zvlášť v mističce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.