Chřest s italskou omáčkou z Ricotty
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 150gramůŠunka dušená
- 2,2kilogramyChřest zelený
- Omáčka
- 200gramůSýr Ricotta
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
- 5lžicVývar zeleninový
- 5kusůRajčata
- 2lžíceBazalka
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
40 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Očištěný chřest povaříme v osolené vodě 10 minut s kouskem másla a kostkou cukru. Chřest podáváme zalitý omáčkou a posypaný nudličkami šunky.
- 3Omáčka:
- 4Sýr rozmačkáme a rozmícháme s octem a olejem ve vývaru z chřestu. Potom přidáme kousky rajčat, nasekanou bazalku, ochutíme pepřem a solí. Povaříme na mírném plameni za stálého míchání, dokud se vše nespojí v hladkou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.