Chřest s jogurtovou zálivkou
35 min.
Ingredience
- 450gramůChřest bílý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 8lžicBazalka
- 175mililitrůŘecký jogurt
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci uvaříme osolenou vodu a v ní 1 minutu blanšírujeme bílý chřest. 4 kousky dáme vedle na talíř. Ostatní scedíme pod ledovou vodou, aby zkřehly. Zchlazený chřest osušíme.
- 2Kousky, které jsme dali vedle, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nahrubo nasekanou bazalku, jogurt, sůl a pepř a vše promícháme.
- 3V pánvi zpěníme máslo. Restujeme na něm chřest, asi 3 minuty, až zhnědne. Sundáme z vařiče, osolíme, opepříme, pokapeme ořechovým olejem a můžeme servírovat.
- 4Chřest na míse upravíme, lžící poklademe kopečky jogurtové zálivky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.