Chřest s kečupovou zálivkou a krabí majonézou
40 min.
Ingredience
- 3kilogramyChřest zelený
- 3litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- Majonéza
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůMajonéza
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaTabasco
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100gramůKrabí maso mražené
- 0,5lžičkaCukr krystal
- Zálivka
- 5lžicKečup
- 2lžíceMartell cognac
- 2lžíceŠťáva citrónová
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
167 mg
Cukr
450 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvý, očištěný chřest uvaříme v osolené vodě s lžící másla a kostkou cukru doměkka, hlavičky chřestu se nesmějí rozvařit. Vařený vychladlý chřest zabalíme do plátna a dobře rukama vymačkáme. Vařený chřest s kečupovým přelivem a krabí majonézou podáváme teplý, nebo studený.
- 2Kečupová zálivka: v kečupu rozmícháme 2 lžíce koňaku, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžičku sójové omáčky a 3 lžíce oleje.
- 3Krabí majonéza: v 1/8 l šlehačky rozmícháme 125 g majonézy, 100 g krabího masa, lžičku sladké papriky, lžičku tabasca, cukr a dochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.