Chřest s mušelínovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůChřest bílý
- 1litrVoda pitná
- 1kusBujón zeleninový
- 20gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný chřest dáme do hrnce do vroucí vody s bujónem. Povaříme 10-15 minut doměkka, potom chřest vyjmeme a necháme okapat.
- 2Omáčku připravíme chvíli před podáváním. Ve studeném mléce rozpustíme maizenu a za stálého míchání zahříváme v kastrůlku do zhoustnutí. Přidáme žloutky, povaříme 2 minuty, osolíme, opepříme.
- 3Do omáčky přilijeme citronovou šťávu a nakonec těsně před podáváním zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.