Chřest s mušelínovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný chřest dáme do hrnce do vroucí vody s bujónem. Povaříme 10-15 minut doměkka, potom chřest vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Omáčku připravíme chvíli před podáváním. Ve studeném mléce rozpustíme maizenu a za stálého míchání zahříváme v kastrůlku do zhoustnutí. Přidáme žloutky, povaříme 2 minuty, osolíme, opepříme.
  • 3
    Do omáčky přilijeme citronovou šťávu a nakonec těsně před podáváním zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.