Chřest s pecorinem a slaninou
20 min.
Ingredience
- 750mililitrůVoda pitná
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 500gramůChřest zelený
- 1kusCitrony
- 100mililitrůOlej olivový
- 8plátkůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Vápník
21 mg
Postup přípravy
- 1Z chřestu odřízneme tuhé konce, vložíme ho do vroucí vody a povaříme cca 4 minuty doměkka. Poté propláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.
- 2Na zálivku vymačkáme do mísy šťávu z citronu. Postupně přidáváme olej a mícháme do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Zálivkou přelijeme chřest, dozdobíme hoblinkami pecorina a tenkými plátky slaniny a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.