Chřest s pikantním tvarohem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kostkaCukr kostkový
- 30gramůLněné semínko
- Krém
- 1kusŠalotka
- 300gramůTvaroh jihočeský polotučný
- 50mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůMléko polotučné
- 0,5kusPaprika červená
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPepř bílý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
331 mg
Postup přípravy
- 1Pikantní tvaroh:
- 2šalotku nasekáme na jemné kostičky, česnek utřeme, papriku nakrájíme na drobné kousky a vše důkladně zamícháme do tvarohu. Krém rozředíme mlékem a ochutíme solí a pepřem. Těsně před podáváním vmícháme do krému do tuha ušlehanou šlehačku.
- 3Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Uvařený okapaný chřest rozdělíme na talíře, na chřest upravíme tvarohový krém a na závěr pokrm posypeme lněným semínkem. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.