Chřest s platýzem a řeřichovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 500gramůPlatýz - filety
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 1000gramůChřest bílý
- 1špetkaCukr krupice
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVíno bílé
- 150gramůSýr krémový
- 1hrstŘeřicha
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla asi 15 minut.
- 2Porce ryby osolíme, opepříme a na 2 lžících rozehřátého másla opékáme po obou stranách 2 minuty. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
- 3Výpek na pánvi zředíme vínem a trochou chřestového vývaru. Povaříme do mírného zhoustnutí, vmícháme sýr, citronovou kůru, osolíme a opepříme. Očištěnou řeřichu osušíme a vmícháme do omáčky.
- 4Porce ryby, chřest a omáčku upravíme na plochou mísu a obložíme dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.