Chřest s platýzem a řeřichovou omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla asi 15 minut.
  • 2
    Porce ryby osolíme, opepříme a na 2 lžících rozehřátého másla opékáme po obou stranách 2 minuty. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
  • 3
    Výpek na pánvi zředíme vínem a trochou chřestového vývaru. Povaříme do mírného zhoustnutí, vmícháme sýr, citronovou kůru, osolíme a opepříme. Očištěnou řeřichu osušíme a vmícháme do omáčky.
  • 4
    Porce ryby, chřest a omáčku upravíme na plochou mísu a obložíme dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.