Chřest s pošírovaným vejcem

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílý chřest oloupeme, konce odlomíme nebo zařízneme. Chřest uvaříme ve vodě s cukrem, máslem, citronovou šťávou a solí. Zelený chřest nemusíme loupat, pokud je křehký. Stačí dobře omýt, dřevnaté konce odlomit nebo zaříznout a chřest uvařit v osolené vodě. Oba druhy chřestu by měly být dobře uvařené, ne však rozvařené.
  • 2
    Uvařený chřest marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a mletého pepře. Podáváme s pošírovaným vejcem.
  • 3
    Pošírované vejce: přivedeme k varu asi dva litry vody (můžeme do ní přidat trochu octa, který napomáhá sražení) a uprostřed uděláme vír. Na mělký talířek rozklepneme vejce a necháme je volně sklouznout do vroucí vody. Voda by měla jen lehce probublávat. Vejce vaříme jen 2-3 minuty, aby vnitřek zůstal tekutý. Uvařené vejce vyjmeme děrovanou naběračkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.