Chřest s rajčaty

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, dřevnaté konce odkrojíme. Špičky chřestu odkrojíme těsně, stonky nakrájíme mírně šikmo na kousky tlusté 12 cm. Rajčata omyjeme a rozkrojíme napůl. Rukolu probereme, umyjeme a osušíme, hrubé stonky odkrojíme. Potom ji nahrubo nasekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej. Chřest v něm na středním ohni za častého míchání zhruba 5 minut opékáme. Přidáme rajčata, další 2 minuty opékáme. Potom přilijeme víno nebo vývar, přidáme rukolu a vše necháme dobře povařit. Omáčku ochutíme solí, pepřem a cukrem. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.