Chřest s rajčaty
20 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 40mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůCukr krupice
- 500gramůChřest zelený
- 60gramůRukola
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, dřevnaté konce odkrojíme. Špičky chřestu odkrojíme těsně, stonky nakrájíme mírně šikmo na kousky tlusté 12 cm. Rajčata omyjeme a rozkrojíme napůl. Rukolu probereme, umyjeme a osušíme, hrubé stonky odkrojíme. Potom ji nahrubo nasekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej. Chřest v něm na středním ohni za častého míchání zhruba 5 minut opékáme. Přidáme rajčata, další 2 minuty opékáme. Potom přilijeme víno nebo vývar, přidáme rukolu a vše necháme dobře povařit. Omáčku ochutíme solí, pepřem a cukrem. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.