Chřest s těstovinami a sýrovou omáčkou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
75 mg
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, dolní třetinu oloupeme, výhonky na délku rozpůlíme, šikmo nakrájíme na delší kousky. Pokrájený chřest dáme do vařící osolné vody, bez pokličky vaříme přibližně 5 minut, až je křupavý. Poté chřest z vody vyjmeme, ochladíme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
  • 2
    Do vařící vody po vaření chřestu nasypeme těstoviny. Uvařené slijeme, necháme v sítu okapat.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, za stálého míchání smažíme a přiléváme mléko. Necháme vařit na mírném ohni 5 minut, poté přidáme sýr a rozmícháme ho. Hladkou omáčku dochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, pepřem a solí.
  • 4
    Šunku nakrájíme na malé kousky, společně s těstovinami i chřestem ji přidáme do omáčky, důkladně promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.