Chřest s trhancem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
63 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme a podusíme v osolené vodě se lžící másla a špetkou cukru 25-30 minut.
  • 2
    V hrnku rozpustíme 375g másla a vzniklou pěnu odstraníme. 3 žloutky s citronovou šťávou a vínem ušleháme v horké vodní lázni do pěny a po troškách vmícháme rozpuštěné máslo. Okořeníme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme pevný sníh. Mléko, mouku, žloutky a lžičku soli utřeme dohladka a zlehka vmícháme sníh.
  • 4
    Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a po částech přidáváme připravené těsto. Krátce je opečeme po jedné straně, roztrháme vidličkou a dopečeme.
  • 5
    Chřest s trhancem upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.