Chřest s trhancem
70 min.
Ingredience
- 3000gramůChřest bílý
- 500gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 50mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 7kusůVejce slepičí
- 750mililitrůMléko polotučné
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
63 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a podusíme v osolené vodě se lžící másla a špetkou cukru 25-30 minut.
- 2V hrnku rozpustíme 375g másla a vzniklou pěnu odstraníme. 3 žloutky s citronovou šťávou a vínem ušleháme v horké vodní lázni do pěny a po troškách vmícháme rozpuštěné máslo. Okořeníme a necháme na teplém místě.
- 3Žloutky oddělíme od bílků a z bílků ušleháme pevný sníh. Mléko, mouku, žloutky a lžičku soli utřeme dohladka a zlehka vmícháme sníh.
- 4Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a po částech přidáváme připravené těsto. Krátce je opečeme po jedné straně, roztrháme vidličkou a dopečeme.
- 5Chřest s trhancem upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.