Chřest se smetanou
25 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest zelený
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
67 mg
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý chřest nakrájíme na kousky dlouhé 1-2cm. Připravený chřest povaříme v osolené vodě 10-15 minut, vyjmeme a část vody odlijeme.
- 2Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do zbylé vody z vaření chřestu a chvíli povaříme.
- 3Do povařené omáčky vložíme chřest, omáčku osolíme, opepříme a přidáme máslo. Okořeníme muškátovým oříškem a už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.