Chřest se smetanovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme a odřízneme dřevnaté konce. Oloupeme jej a v osolené vodě uvaříme doměkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji částí vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme.
  • 3
    Nakonec vmícháme žloutek rozkvedlaný v mléce, přidáme zpět chřest a prohřejeme.
  • 4
    Podáváme s rýží a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.