Chřest se smetanovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1šálekMléko polotučné
- 10gramůPažitka
- 1kilogramChřest bílý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5,5šálkůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme a odřízneme dřevnaté konce. Oloupeme jej a v osolené vodě uvaříme doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji částí vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme.
- 3Nakonec vmícháme žloutek rozkvedlaný v mléce, přidáme zpět chřest a prohřejeme.
- 4Podáváme s rýží a zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.