Chřest se šunkou a bazalkovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
258 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme a dáme vařit se lžičkou cukru do vroucí, osolené vody ve svazcích. Po uvaření měkký chřest necháme okapat. Chřestový vývar uchováme pro další použití. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Bazalku nasekáme nadrobno.
  • 2
    Servírujeme teplé tak, že svazky chřestu na talířích rozvážeme, obložíme plátky šunky a přelijeme připravenou holandskou omáčkou s rajčaty a částí sekané bazalky. Zbytkem sekané bazalky posypeme pokrm před podáváním.
  • 3
    Holandská omáčka s rajčaty a bazalkou: ve větším kastrůlku rozšleháme žloutky s citrónovou šťávou, solí a mletým bílým pepřem. Tuto směs mícháme nad mírným plamenem ve vodní lázni do zhoustnutí. Rozpustíme máslo, které po částech vmícháme do směsi. Nakonec rozředíme směs 3 lžícemi chřestového vývaru a vmícháme nadrobno nakrájená rajčata.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.