Chřest se sýrovým krémem
40 min.
Ingredience
- 200gramůChřest bílý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 5gramůPetržel - nať
- 30gramůSýr játrový
- 2kusyVejce slepičí
- 14lžicMléko polotučné
- 14gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme nití do svazečku a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
- 2Chřest přendáme na talíře, odstraníme nitě a polijeme sýrovým krémem. Na krém slabě nasucho opražíme mouku, zředíme mlékem a odvarem z chřestu, osolíme a povaříme. Přidáme nastrouhaný sýr, máslo a dochutíme.
- 3Pokrm zdobíme dílky natvrdo uvařeného vejce a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.