Chřest se žampiony

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, pokapeme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Poprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody a rozmícháme. Přidáme trochu bujónu a krátce povaříme.
  • 2
    Do omáčky vlijeme smetanu, osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou a prohřejeme.
  • 3
    Chřest ohřejeme v nálevu, scedíme a osušíme na utěrce. Rozdělíme na talíře, polijeme žampionovou omáčkou, ozdobíme kroužky papriky.
  • 4
    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.