Chřest se zeleninovou zálivkou
65 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 500gramůChřest zelený
- 2litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 2špetkySůl
- 750gramůBrambory
- Zálivka
- 1kusKapie
- 3kusyCibule
- 150gramůŘedkvička
- 3lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1lžíceHořčice
- 3lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelený a bílý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru - bílý chřest vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Vařený chřest zaléváme zeleninovou zálivkou a podáváme studený k vařeným bramborám.
- 2Zálivka:
- 3Ostatní zeleninu nakrájíme. Papriku nejprve spaříme pod horkou vodou, abychom ji mohli lépe oloupat, a potom ji nakrájíme na tenké nudličky. Kolečka cibule, ředkviček a nudličky kapiové papriky smícháme s octem, hořčicí, olejem a sekaným estragonem. Vše důkladně promícháme a ochutíme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.