Chřest v omáčce
50 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1kusCitrony
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, nakrájíme na malé špalíky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a mlékem v poměru 1:1, osolíme a osladíme. Vaříme zvolna asi 20 minut.
- 2Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji chřestovým vývarem a provaříme. Přidáme chřest, nasekanou petrželovou nať, smetanu a ochutíme citronovou šťávou.
- 3Pokrm ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.