Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě.
  • 2
    Žampióny podusíme na kousku másla s nasekanou petrželovou natí.
  • 3
    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, vymícháme na hustší kaši a povaříme 10 minut. Poté přidáme chřest, houby a vše společně povaříme 3 minuty. Následně vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše chladného chřestového vývaru a již nevaříme.
  • 4
    Chřest dáme na mísu a kolem urovnáme houskové knedlíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.