Chřest zadělávaný s houskovými knedlíčky
40 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůKnedlík kynutý
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě.
- 2Žampióny podusíme na kousku másla s nasekanou petrželovou natí.
- 3Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z chřestu, vymícháme na hustší kaši a povaříme 10 minut. Poté přidáme chřest, houby a vše společně povaříme 3 minuty. Následně vmícháme žloutek rozkvedlaný v troše chladného chřestového vývaru a již nevaříme.
- 4Chřest dáme na mísu a kolem urovnáme houskové knedlíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.