Chřest zapečený se smetanou
60 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest bílý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme jej a necháme okapat.
- 2Nákypovou formu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Přilijeme polovinu smetany rozšlehané s částí nastrouhaného sýru a poklademe chřestem. Zalijeme zbylou smetanou rozšlehanou se zbylým sýrem, posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.
- 3Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.