Chřest zapečený se šunkou
45 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 600gramůChřest bílý
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŠunka dušená
- 2kusyRajčata
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a po okapání nakrájíme na kousky.
- 2Urovnáme je do 4 malých zapékacích misek vymazaných máslem, posypeme jemně nakrájenou šunkou (nebo nakrájeným, pečeným kuřecím masem) a prohřejeme v troubě.
- 3Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na chřest a ještě chvíli zapečeme.
- 4Před podáváním ozdobíme pokrm petrželkou a dílky rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.