Chřest zapečený v sýrové omáčce
60 min.
Ingredience
- 600gramůChřest bílý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaStrouhanka
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Po okapání jej vložíme do 4 malých zapékacích misek.
- 2Z 20 g másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a trochou vývaru z chřestu, rozšleháme a povaříme na hustou omáčku.
- 3Do prochladlé omáčky vmícháme větší část nastrouhaného sýru a žloutek. Omáčku nalijeme na chřest, posypeme zbylým sýrem promíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.
- 4Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.
- 5Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.