Chřest zapékaný s mrkví a šunkou
40 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 200gramůKarotka baby
- 800gramůChřest bílý
- 2kusyVoda pitná
- 1špetkaCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Karotky očistíme, na každé ponecháme kousek natě. Chřest oloupeme, omyjeme. Obojí zvolna vaříme v osolené vodě se lžící másla přibližně 15 minut. Zeleninu vyjmeme, necháme okapat.
- 2Karotku s chřestem naskládáme do vymaštěné zapékací mísy, zakapeme rozpuštěným zbylým máslem.
- 3V zakysané smetaně rozmícháme žloutky, za stálého míchání směs prohřejeme do zhoustnutí - ale nevaříme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu.
- 4Zeleninu zalijeme omáčkou, krátce zapečeme v troubě pod grilem.
- 5Pokrm podáváme posypaný na kostičky nakrájenou šunkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.