Chřest zapékaný s mrkví a šunkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
41 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Karotky očistíme, na každé ponecháme kousek natě. Chřest oloupeme, omyjeme. Obojí zvolna vaříme v osolené vodě se lžící másla přibližně 15 minut. Zeleninu vyjmeme, necháme okapat.
  • 2
    Karotku s chřestem naskládáme do vymaštěné zapékací mísy, zakapeme rozpuštěným zbylým máslem.
  • 3
    V zakysané smetaně rozmícháme žloutky, za stálého míchání směs prohřejeme do zhoustnutí - ale nevaříme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme špetkou muškátu.
  • 4
    Zeleninu zalijeme omáčkou, krátce zapečeme v troubě pod grilem.
  • 5
    Pokrm podáváme posypaný na kostičky nakrájenou šunkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.