Chřestová omáčka s estragonem s ravioli
40 min.
Ingredience
- 750gramůChřest bílý
- 5gramůSůl
- 10gramůCukr krupice
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 60gramůŠalotka
- 75gramůAnglická slanina
- 60mililitrůOcet vinný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 4lžíceEstragon
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůRajčata Cherry
- 750gramůTěstoviny Ravioli -masové
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
54 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Uvedeme do varu 1 1 vody se solí, špetkou cukru a lžičkou másla a chřest v ní 8 minut vaříme. Hotový chřest vyjmeme a vývar uchováme. Šalotky a slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na 2 lžících másla. Přilijeme vinný ocet a vývar z chřestu a vše přivedeme k varu. Žloutky pečlivě rozšleháme se 2 lžícemi vody. Zalijeme procezeným vývarem a ochutíme olivovým olejem, estragonem, solí a kayenským pepřem. Z třešňových rajčátek vykrojíme stopku, rozčtvrtíme je a spolu s chřestem vložíme do omáčky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a uvaříme těstoviny al dente. Uvařené slijeme a necháme dobře okapat. Omáčku ještě jednou prohřejeme a smícháme ji s těstovinami. Čerstvě strouhaný parmazán podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.