Chřestová omáčka s vínem
30 min.
Ingredience
- 90mililitrůVíno bílé
- 250gramůChřest bílý
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme suché bílé víno a vaříme prudce cca 2 minuty, až vznikne řídký sirup.
- 2Chřest bez dřevnatých částí dáme do hrnce s vroucí slanou vodou, cca 7 minut vaříme do změknutí.
- 3Necháme okapat, odřízneme špičky, kterými budeme zdobit.
- 4Svařené víno a chřest rozmixujeme.
- 5Smetanu vaříme cca 4 minuty, až zhoustne, přidáme rozmixovaný chřest s vínem, sůl, pepř.
- 6Nalijeme na vyhřáté talíře a podáváme například s lososovými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.