Chřestová omáčka s vínem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme suché bílé víno a vaříme prudce cca 2 minuty, až vznikne řídký sirup.
  • 2
    Chřest bez dřevnatých částí dáme do hrnce s vroucí slanou vodou, cca 7 minut vaříme do změknutí.
  • 3
    Necháme okapat, odřízneme špičky, kterými budeme zdobit.
  • 4
    Svařené víno a chřest rozmixujeme.
  • 5
    Smetanu vaříme cca 4 minuty, až zhoustne, přidáme rozmixovaný chřest s vínem, sůl, pepř.
  • 6
    Nalijeme na vyhřáté talíře a podáváme například s lososovými noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.