Chřestová polévka se smetanou a uzeným lososem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest zelený
- 2kusyŠalotka
- 20gramůBešamel
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1litrVoda pitná
- 80gramůLosos uzený
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžíceOlej rostlinný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,2lžičkaŠafrán
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
47 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
31 mg
Cukr
311 mg
Postup přípravy
- 1Šafrán namočíme v trošce vody. Z očištěného chřestu odkrájíme hlavičky a nakrájíme ho na proužky, hlavičky chřestu odložíme na ozdobu, slupky, které nám zbyly po oloupání chřestu povaříme v 1l vody.
- 2Kousky chřestu orestujeme na oleji spolu s drobně nakrájenou šalotkou. Během restování přimícháme šafrán namočený ve vodě. Přidáme sypký bešamel, kterým polévku zahustíme podle návodu na obalu. Ochutíme solí a bílým pepřem, rozředíme smetanou a promícháme. Polévku povaříme 5 minut. Potom směs rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Zbylé chřestové hlavičky rozložíme na síto, přes které jsme pasírovali polévkovou směs a přikryté pokličkou povaříme nad hladinou vývaru. Potom hlavičky chřestu krátce osmahneme na másle. Prolisovanou polévku nalijeme do talířů, ozdobíme plátky uzeného lososa a hlavičkami zeleného chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.