Chřestová polévka se šunkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku nakrájíme na kousky. Chřest omyjeme, dolní 1/3 oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a nakrájíme ho na 2 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm osmažíme cibuli, pak přidáme nakrájený chřest a chvilku za stálého míchání smažíme. Do hrnce přilijeme vývar a přikryté 10 minut vaříme.
  • 3
    Několik špiček uvařeného chřestu vyndáme a odložíme stranou. Polévku v hrnci rozšleháme mixérem, opepříme a osolíme, vmícháme do ní zakysanou smetanu a kousky šunky a jen krátce prohřejeme - už nevaříme.
  • 4
    Polévku rozdělíme do servírovacích talířů a ozdobíme špičkami chřestu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.