Chřestová polévka se šunkou
30 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1kusCibule
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceZakysaná smetana
- 20gramůŠunka dušená
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na kousky. Chřest omyjeme, dolní 1/3 oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a nakrájíme ho na 2 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm osmažíme cibuli, pak přidáme nakrájený chřest a chvilku za stálého míchání smažíme. Do hrnce přilijeme vývar a přikryté 10 minut vaříme.
- 3Několik špiček uvařeného chřestu vyndáme a odložíme stranou. Polévku v hrnci rozšleháme mixérem, opepříme a osolíme, vmícháme do ní zakysanou smetanu a kousky šunky a jen krátce prohřejeme - už nevaříme.
- 4Polévku rozdělíme do servírovacích talířů a ozdobíme špičkami chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.