Chřestová polévka se sýrem

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme šalotky a nakrájíme je na drobné kostičky. Také oloupaný bílý chřest nakrájíme na asi centimetr dlouhé špalíčky. V menším kastrůlku si rozehřejeme máslo a na něj nasypeme šalotku. Necháme ji zesklovatět, nesmí ovšem v žádném případě začít hnědnout. Zltumíme oheň a přisypeme k cibuli pokrájené špalíčky chřestu a necháme 10 minut povařit. V menším hrnci přivedeme k varu vývar a zalijeme jím chřest, přilijeme ještě smetanu. Vlijeme polévku do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pak polévku přecedíme přes sítko. Osolíme, opepříme a přisypeme parmezán. Do hlubokých talířů vložíme sýr burrata a zalijeme ho polévkou. Na závěr zakápneme olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.