Chřestové ravioli
55 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 250gramůChřest bílý
- 4lžíceRicotta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1gramBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a špetky soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 1 hodinu odpočinout.
- 2Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě 15 minut, scedíme a nasekáme. Přidáme nasekanou bazalku, ricottu, 2 žloutky, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- 3Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pláty. Na jeden plát ve stejnoměrných odstupech položíme vždy lžičku připravené chřestové náplně. Okraje plátu potřeme vodou, přikryjeme druhým plátem a vykrájíme čtverce. Okraje ještě přimáčkneme.
- 4Ravioli vaříme v osolené vodě asi 8 minut, vyjmeme a upravíme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.