Chřestové rizoto
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVývar zeleninový
- 250gramůRýže loupaná
- 175mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 15gramůMáslo čerstvé
- 375gramůChřest bílý
- 4lžíceBazalka
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nasekaný česnek, jemně pokrájenou cibuli a 3 - 5 minut smažíme doměkka. Přidáme chřest a povaříme.
- 2Do směsi vsypeme rýži a mícháme, aby se zrnka obalila máslem. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme naběračku horkého vývaru a mírně vaříme za stálého míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Dále přidáváme vývar po naběračkách a vaříme asi 20 - 25 minut, až rýže změkne.
- 3Přidáme nadrobno pokrájenou šunku, smetanu a povaříme, až se smetana vsákne. Ozdobíme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.