Chřestové rizoto

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nasekaný česnek, jemně pokrájenou cibuli a 3 - 5 minut smažíme doměkka. Přidáme chřest a povaříme.
  • 2
    Do směsi vsypeme rýži a mícháme, aby se zrnka obalila máslem. Smažíme 2 minuty. Poté přidáme naběračku horkého vývaru a mírně vaříme za stálého míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Dále přidáváme vývar po naběračkách a vaříme asi 20 - 25 minut, až rýže změkne.
  • 3
    Přidáme nadrobno pokrájenou šunku, smetanu a povaříme, až se smetana vsákne. Ozdobíme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.