Chřestový krém
40 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1litrVývar slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůChřest bílý
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPažitka
- 4lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na válečky nakrájíme oloupaný chřest, dáme ho do vývaru a vaříme do měkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a necháme ji ve vývaru povařit.
- 3Uvařený chřest rozmixujeme, přidáme muškátový květ a podle chuťi osolíme.
- 4Nakonec můžeme zjemnit šlehačkou a ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.