Chřestový krém s rýží
35 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůRýže dušená
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 400gramůChřest zelený
- 150mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
625 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Chřest vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme okapat. Dva kousky chřestu odložíme na později. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme chřest a zprudka opečeme. Přidáme vařenou rýži a spolu dobře rozmixujeme. Naředíme vývarem, přimícháme smetanu a přivedeme k varu. Nevaříme, jen hodně ohřejeme a stáhneme z ohně. Chřest, který jsme si odložili, rozkrájíme na tenké proužky. Do talíře nalijeme krém a na povrchu ozdobíme několika proužky vařeného chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.