Chřestový krém s rýží

35 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
625 mg
Cukr
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme okapat. Dva kousky chřestu odložíme na později. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme chřest a zprudka opečeme. Přidáme vařenou rýži a spolu dobře rozmixujeme. Naředíme vývarem, přimícháme smetanu a přivedeme k varu. Nevaříme, jen hodně ohřejeme a stáhneme z ohně. Chřest, který jsme si odložili, rozkrájíme na tenké proužky. Do talíře nalijeme krém a na povrchu ozdobíme několika proužky vařeného chřestu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.