Chřestový salát s klobásou
25 min.
Ingredience
- 750gramůKlobása Dunajská
- 250gramůChřest bílý
- 1kusSalát hlávkový
- 180gramůRajčata
- 6kusůArtyčoky sterilované
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
84 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky slijeme a necháme okapat, poté nakrájíme na plátky. Rajčata a salát omyjeme. Salát natrháme na menší kusy, rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Chřest očistíme.
- 2Chřest dáme vařit do vroucí, osolené vody na dobu 5 minut, poté slijeme a dáme stranou. Klobásy osmažíme v rozpálené pánvi do prohřátí, cca 10 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na menší kousky. Salát smícháme s rajčaty, přidáme chřest a artyčoky. Osolíme, opepříme, vmícháme klobásy. Pokapeme zbylým olejem a octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.