Chřestový salát se šunkou a sýrem
45 min.
Ingredience
- 100gramůRajčata
- 4lžíceMajonéza
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůChřest bílý
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunka dušená
- 2špetkyCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené a mírně oslazené vody a vaříme. Po chvíli přidáme ocet a vaříme doměkka.
- 2Uvařený chřest vyjmeme a po okapání osušíme. Rozdělíme jej na talířky.
- 3Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a špetkou cukru. Nalijeme ji na připravený chřest. Každou porci obložíme kornoutky ze šunky a plátků sýru. Navrch položíme dílky rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.