Chřestový salát se žampiony
35 min.
Ingredience
- 500gramůChřest bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceOcet malinový
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicOřechový olej
- 1hrstŘeřicha
- 1decilitrCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme od hlavičky dolů, konce odkrojíme. Do vařící osolené vody přidáme máslo a cukr, vložíme chřest a 20 minut necháme vařit. Uvařený chřest pak necháme vychladnout a nakrájíme jej na přibližně 4 až 5 centimetrů dlouhé kousky.
- 2Navhčenou utěrkou otřeme žampiony, nakrájíme je na tenké plátky a v míse promícháme s citronovou šťávou.
- 3Připravíme octovou zálivku - rozmícháme malinový ocet, koriandr a pepř, metlou pak postupně přišleháváme olej.
- 4Okapané žampiony smícháme s nakrájeným chřestem a zálivkou. Salát v servírovací misce nakonec ještě posypeme opláchnutou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.