Chřestový salát se žampiony

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
130 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest oloupeme od hlavičky dolů, konce odkrojíme. Do vařící osolené vody přidáme máslo a cukr, vložíme chřest a 20 minut necháme vařit. Uvařený chřest pak necháme vychladnout a nakrájíme jej na přibližně 4 až 5 centimetrů dlouhé kousky.
  • 2
    Navhčenou utěrkou otřeme žampiony, nakrájíme je na tenké plátky a v míse promícháme s citronovou šťávou.
  • 3
    Připravíme octovou zálivku - rozmícháme malinový ocet, koriandr a pepř, metlou pak postupně přišleháváme olej.
  • 4
    Okapané žampiony smícháme s nakrájeným chřestem a zálivkou. Salát v servírovací misce nakonec ještě posypeme opláchnutou řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.