Chřestový vývar s drůbežími knedlíčky
75 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůKuřecí prsa
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaPepř bílý
- 250gramůChřest bílý
- 1lžíceKerblík
- 1špetkaPepř cayenský
- 1000gramůTelecí kosti
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSolamyl
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí kosti zalijeme 1.5l vody, osolíme a přivedeme k varu. Zvolna vaříme 2-3 hodiny a z povrchu sbíráme pěnu, dokud se tvoří. Vývar procedíme přes síto.
- 2Omytý chřest oloupeme a dřevnaté konce odkrojíme. Odkrojky a slupky přidáme s cukrem a máslem do vývaru, který jsem znovu uvedli k varu. Při mírné teplotě je zvolna vaříme 15 minut. Potom je vyjmeme a vložíme chřestové výhonky a vaříme na skus 8-10 minut.
- 3Vychlazená kuřecí prsa rozmixujeme. Přimixujeme smetanu a škrobovou moučku, sůl, bílý a kajenský pepř a citrónovou kůru. Rychle vypracujeme hladkou hmotu.
- 4Z vývaru vyjmeme chřest, procedíme ho přes síto a znovu uvedeme do varu a necháme trochu odpařit.
- 5Z připravené hmoty utvoříme knedlíčky velikosti olivy a vaříme je zvolna ve vývaru několik minut. Polévku podáváme posypanou kerblíkovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.